10 міфів про каву - вигадка чи правда?

10 міфів про каву - вигадка чи правда?

У цій статті ми розглянемо на тлі фактів міфи про каву та підтвердимо їх, або спростуємо.

Кава - пити чи не пити?

У каві міститься більше 1200 відтінків смаку. Деякі люди не бачать себе без філіжанки кави вранці, і ще декількох протягом дня. Давайте розглянемо всі цікаві чутки про каву і спробуємо досягти істини в цьому питанні.

1 Міф. Кава, яку ми випиваємо після обідньої трапези буде збудливо впливати на нас під час нічного сну. Для більшості це не так. Зазвичай, якщо Ви не дуже чутливі і у Вас міцна нервова система все буде в порядку.

2 Міф. Для приготування кави необхідна вода, доведена до кипіння. Це не правда. А правда полягає в тому - якому способу заварювання Ви віддаєте перевагу. Ви можете заварити каву, як при меншій температурі, так і при 100 градусах.

3 Міф. Кава зневоднює організм. У каві міститься кофеїн і теофілін. Вони мають властивості діуретика - тобто сечогінні властивості і виводять воду з організму. Тому після кожної випитої чашки кави, рекомендуеться випити склянку води.

pitivaya voda

4 Міф. Випивши кави, Ви зможете нейтралізувати дію алкоголю. Оскільки кофеїн вивільняє енергію, що знаходиться в резервах організму для екстрених випадків, то він частково допоможе підбадьоритися і сконцентруватися, але не нейтралізувати сп'яніння. І це дасть Вам помилкове відчуття, що з Вами все гаразд. А це може призвести до непередбачуваних наслідків, якщо Ви, наприклад, вирішите сісти за курмо.

5 Міф. Кава допомагає скинути вагу. Якщо Ви хочете скинути вагу Вам необхідно пити більше води і виключити кофеїн і алкоголь, а особливо газовану воду - там ще крім кофеїну міститься аспартам. Якщо вживати це все разом, то ви будете наносити сильну шкоди організму.

6 Міф. Кофеїн викликає сильну залежність. Якщо Ви будете споживати 2-3 чашки кави в тиждень, то, напевно, все буде в порядку. Але кофеїн міститься також в більшості безалкогольних напоїв. Чому? Відповідь проста - це легалізований наркотик, він викликає залежність.

7 Міф. Вагітним не можна пити каву. Кофеїн проникає через плаценту в дитину. Відповідь очевидна.

8 Міф. Чим темніше прожарити кавові зерна, тим міцніше виходить кава. Це не так - цей фактор, просто трохи зменшує кількість кофеїну.

9 Міф. У всіх сортах кави знаходиться однакова кількість кофеїну. У різних сортах кави його зміст неоднаковий.

10 Міф. Кофеїн шкідливий для здоров'я. Ефект кофеїну іноді може бути необхідний. Наприклад, якщо Вам необхідно їхати вночі за кермом. Але, якщо споживати його постійно, особливо дітям (діти обожнюють газовані напої, які майже всі містять кофеїн і аспартам), то:

  • при тривалому споживанні в мозку формується новий тип фізіології;
  • виникає зневоднення, що приносить купу проблем, включаючи астму, алергію і серцево - судинні захворювання;
  • виснажує організм, що призводить до депресії;
  • пригнічує фермент фосфодіестеразу, що призводить до погіршення пам'яті і здатності до навчання;
  • погано впливає на зір.

Чистий природна Вода - напій життя

chistaya voda

З давнини людям відомо про цілющі властивості води. У сучасному світі ми втратили смак до простоти. Вода замінюється незліченною кількістю штучних напоїв. Зараз все більше вчених і лікарів досліджують цю проблему, але на зміну парадигми потрібно багато часу, так як все зав'язано ще й на великих грошах. Якщо Ви самі не подбаєте про своє здоров'я, то інші не зроблять цього за Вас.

Щоб повною мірою насолодитися кавою Вам знадобиться хороша вода. Таку воду Ви можете замовити в компанії «WaterHouse». Пийте чисту воду і Вас покине більшість хвороб.

Гарного Вам настрою і міцного здоров'я!

Поділитись в соцмережі:

Інші новини

Підвищення ціни на вартість води

З 1 травня 2021 року ми підняли ціни на доставку води ПО РЕГІОНАХ

Детальніше
Акційна пропозиція для поціновувачів води від ТМ ”СРІБНА”

При замовленні 2 бутлів води "СРІБНА" ви сплачуєте тільки за одну.

Детальніше
Збільшуємо можливості - молоко для приготування кави

Вводимо в продаж молоко, країна виробник - Республіка Білорусь, ВАТ "Савушкин Продукт".

Детальніше
Срібна, Вода Карпатська

Вода із самих Карпат!!!

Детальніше
Нові досягнення!!!

ТОВ "Водограй" отримало сертифікат на систему менеджменту безпечності харчових продуктів - ISO!!!

Детальніше
Відкриття магазину «Water House»

Увага! Увага! Увага! 3 вересня відбудеться відкриття першого магазину «Water House» у місті Рівне!

Детальніше