7 правил схуднення за допомогою води

7 правил схуднення за допомогою води

Чи можна скинути вагу, якщо дотримуватися правильного питного режиму? Читайте 7 рекомендацій, як схуднути за допомогою води.

Американські вчені з Вірджинського політехнічного інституту в ході рандомізованого дослідження з'ясували, як вода допомагає позбавитися від зайвої ваги. Протягом декількох місяців дві контрольні групи дотримувалися різного питного режиму: люди з першої групи випивали склянку води перед їжею, з другоъ групи -  пили як зазвичай. Після закінчення експерименту виявилося, що перша контрольна група в сумі втратила більше ваги.

Справа в тому, що вода є найважливішим елементом для функціонування організму. Ми на 2/3 складаємося з води, причому в самому твердому органі тіла, в кістках 22% води, в м'язах і мозку - 75%, в крові - 92%, а в шлунковому соку - 99%. Без води були б неможливі найважливіші обмінні процеси, в тому числі енергетичні, в яких задіяний жир. Замучена спрагою людина не може ефективно працювати, так як зневоднені клітини гірше задіяні в енергообміні. При нестачі води і кисню глюкоза йде по шляху анаеробного гліколізу. В результаті утворюється молочна кислота і всього 2 молекули АТФ. При аеробному гліколізі, коли води і кисню достатньо, утворюється піровиноградна кислота і 8 молекул АТФ. Гліколіз малоефективний, але саме цей процес стає єдиним джерелом енергії для м'язової клітини в стресовій ситуації. Крім того, мембрана клітини в умовах нестачі води гірше пропускає поживні речовини і викидає відходи життєдіяльності в лімфу.

Іншими словами, якщо ви п'єте достатньо води, то рівень вашого метаболізму прискорюється на 3%. А значить, ви на 3% швидше худнете!

Також вода створює ілюзію ситості за рахунок наповненості в шлунку, і вам хочеться менше їсти. Часто багато хто плутає спрагу з голодом і біжать до холодильника, коли всього лише треба випити води. Це відбувається через те, що більшість людей п'є недостатньо. Причому чистої питної води! Чай, сік та інші «кольорові» напої містять занадто багато домішок, від яких організм очищає воду. Крім того, деякі напої мають сильну сечогінну дію, тобто виводять воду з організму.

Схуднення за допомогою води можливе, якщо ви дотримуватиметесь простих правил:

1. Стакан води до їжі. Випивайте склянку води за 20 хвилин до прийому їжі. Так ви гарантовано зменшите свій апетит і з'їсте менше їжі. Боб Грін, особистий тренер популярної американської телеведучої Опри Уїнфрі, радить пити воду за годину до прийому їжі.

2. Не пийте холодну воду. Віддавайте перевагу воді кімнатної температури. Вважається, що організм витрачає більше енергії на зігрівання і засвоєння холодної води, а жирна їжа згущується й гірше засвоюється кишківником. Насправді ж холодна вода може привести до ще більшого набору ваги. Холодна вода скорочує час перебування їжі в шлунку до 20 хвилин. Комок переходить в кишківник, і ви знову відчуваєте голод. На цьому прийомі заробляють підприємства швидкого харчування, пропонуючи солодкі напої з льодом разом з гамбургерами.

3. Чай, кава? Води, будь ласка! В Європі на столиках в кафе зазвичай стоїть графин з питною водою або її подають перед основною стравою. В Україні це практикується тільки в хороших ресторанах. Якщо ви харчуєтеся поза домом, попросіть стакан питної води. Так ви принесете користь не тільки своєму здоров'ю, а й гаманцю, так як вартість напоїв часто сильно завищена.

4. Скло замість пластику. Віддавайте перевагу воді в скляному посуді або пийте кип'ячену воду. Вода в пластикових пляшках шкідлива для здоров'я через хімічну сполуку бісфенол А. Бісфенол особливо активно переходить в воду при нагріванні. Речовина негативно впливає на серцево-судинну систему і репродуктивні органи.

5. Несмачна вода. Якщо вам не подобається смак чистої води, спробуйте трохи поліпшити його, додавши свіжий сік лимона, лайма чи апельсина. Просто вичавіть в ємність фрукт і насолоджуйтеся новим смаком. Пам'ятайте, що в пакетованому соку дуже багато цукру, тому його слід розбавляти чистою водою.

6. Пам'ятайте, що питна норма для всіх людей різна. Традиційні «8 склянок води в день» не підійдуть для жінки середнього віку, що вийшла на пробіжку в задушливий день. Пийте, коли вам хочеться пити.

7. Пийте звичайну воду. Газована вода насичується за допомогою сатуратора вуглекислим газом, який позначається на упаковці як E290. Сам по собі вуглекислий газ не шкідливий, але він викликає відрижку, здуття живота і гази. Деякі дослідження вказують на зв'язок між вживанням газованої води і утворенням каменів у нирках.

Поділитись в соцмережі:

Інші новини

Підвищення ціни на вартість води

З 1 травня 2021 року ми підняли ціни на доставку води ПО РЕГІОНАХ

Детальніше
Акційна пропозиція для поціновувачів води від ТМ ”СРІБНА”

При замовленні 2 бутлів води "СРІБНА" ви сплачуєте тільки за одну.

Детальніше
Збільшуємо можливості - молоко для приготування кави

Вводимо в продаж молоко, країна виробник - Республіка Білорусь, ВАТ "Савушкин Продукт".

Детальніше
Срібна, Вода Карпатська

Вода із самих Карпат!!!

Детальніше
Нові досягнення!!!

ТОВ "Водограй" отримало сертифікат на систему менеджменту безпечності харчових продуктів - ISO!!!

Детальніше
Відкриття магазину «Water House»

Увага! Увага! Увага! 3 вересня відбудеться відкриття першого магазину «Water House» у місті Рівне!

Детальніше