Рецепти приготування смачної води

Рецепти приготування смачної води

Пакетовані соки, солодка газована вода, соковмісні напої – все це малокорисне, спрагу не втамує, а коштує досить дорого. Плюс до того, якщо ви стежите за своєю вагою або за рівнем цукру, то повинні знати, що ці напої – ще й дуже калорійні, та й взагалі часто сповнені всіляких непотрібних організму речовин. Нічого немає краще простої води. Але іноді пити її так нудно … Хочеться чогось смачненького … У даній статті ми розповімо, як за допомогою фруктів і ароматних трав зробити смачну і корисну воду.

Рецепти смачної води можуть бути різними, все залежить від вибору фруктів і трав, які ви придбаєте. Щоб вода, яку ви приготуєте, була насичена смаком, потрібно купувати свіжі стиглі фрукти.

Вам підійдуть вишня, лимон, кавун, ананас, малина, полуниця, смородина та будь-які інші ягоди і фрукти, за винятком бананів. Смачну воду можна приготувати і з заморожених фруктів, але влітку в цьому немає необхідності. У зимовий період можна використовувати заготовки.

Трави для приготування смачної води так само потрібні свіжі і ароматні. Їх можна і не використовувати, все залежить від вашого бажання, але свіжа м’ята або шавлія наповнять напій надзвичайним ароматом і користю.

У рецептах смачної води, описаних нижче, дається розрахунок на дві літри води, виходячи з цієї пропорції, ви можете зменшити або збільшити обсяг порції.

Вода з малиною

Напій з малиною не тільки смачний, але і корисний. Для приготування вам знадобиться:

- жменя малини (вибирайте свіжу і стиглу ягоду);

- два невеликих лайма;

- гілочка м’яти – за бажанням;

- ємність для зберігання;

- лід;

- ложка.

В ємність для зберігання насипаємо малину і трохи придавлюємо її ложкою. Сюди ж видавлюємо сік з розрізаного навпіл лайма. Заливаємо все охолодженою водою або додаємо кубики льоду, за бажанням. Даємо напою настоятися якийсь час. Вода з малиною готова.

За бажанням ви можете додати в напій кілька листочків свіжої м’яти. Такий напій не тільки добре втамовує спрагу, але і насичує організм вітаміном С і допомагає легше переносити спеку. Тонкий смак і аромат сподобається кожному.

Цитрусова вода

Цей напій призначений для любителів цитрусових. Для приготування смачної води вам знадобиться:

- один лайм;

- один апельсин середнього розміру;

- один лимон;

- ложка;

- лід;

- трави за бажанням.

Розріжте фрукти кружечками і трохи розімніть ложкою, але не сильно - кашка нам не потрібна. Акуратно залийте їх водою і поставте в холодильник на кілька годин. Відомо, що даний напій набирає максимальні смакові та оздоровчі якості протягом доби, але можна вживати і раніше.

При бажанні ви можете додати у склянку трохи м’яти або інших трав на ваш смак. Для тих, хто не любить м’якоть, напій можна процідити через чайне ситечко.

Цитрусова вода багата вітамінами С і корисна для людей із захворюваннями судин. Крім того, вона має освіжаючий і загальнозміцнюючий ефект.

Вода з м’ятою та ананасом

Даний напій відмінно зніме спрагу і порадує ароматом свіжості. Його дуже приємно вживати в період сильної спеки. Для приготування води з м’ятою вам знадобиться:

- гілочка м’яти;

- свіжий ананас;

- ложка;

- ємність для напою.

 Ананас наріжте шматочками і трохи притисніть. М’яту так само необхідно трохи розтерти, краще використовувати для цього гілочку. Листочки можна застосувати як прикраса для подачі на стіл.

Всі інгредієнти залийте водою і дайте напою настоятися якийсь час в холодильнику.

Вода з м’ятою і ананасом дуже освіжає і приємно пахне. Це смачний напій ще й тому, що шматочки ананаса можна з’їсти. Такий напій відмінно підійде бажаючим скинути зайву вагу.

Зберігати смачну воду можна в холодильнику не більше 3 діб, тому не рекомендується робити великий обсяг. Набагато краще і корисніше приготувати свіжий напій.

Рецепти смачної води можна доповнювати різними травами або замінювати фрукти і ягоди за вашим смаковим уподобанням.

Поділитись в соцмережі:

Інші новини

Підвищення ціни на вартість води

З 1 травня 2021 року ми підняли ціни на доставку води ПО РЕГІОНАХ

Детальніше
Акційна пропозиція для поціновувачів води від ТМ ”СРІБНА”

При замовленні 2 бутлів води "СРІБНА" ви сплачуєте тільки за одну.

Детальніше
Збільшуємо можливості - молоко для приготування кави

Вводимо в продаж молоко, країна виробник - Республіка Білорусь, ВАТ "Савушкин Продукт".

Детальніше
Срібна, Вода Карпатська

Вода із самих Карпат!!!

Детальніше
Нові досягнення!!!

ТОВ "Водограй" отримало сертифікат на систему менеджменту безпечності харчових продуктів - ISO!!!

Детальніше
Відкриття магазину «Water House»

Увага! Увага! Увага! 3 вересня відбудеться відкриття першого магазину «Water House» у місті Рівне!

Детальніше